Mina hundar


 

           
             Flinga 5 månader
Yvenus Silver Style "Flinga" f. 2019 04 15
(S Uch Blue Line Family Cornetto - Multi Ch Rollick's In the Spotlight)

Jag ville verkligen ha en tik efter Rollick's In the Spotlight då min kull från 2009, med honom som far, blev så lyckad. Vid 12 års ålder var han fortfarande vid god vigör och här är hon nu! Vi får se vart det leder.

 

S Uch Blue Line Family Capella "Dimma" f. 2016 10 29
(Blue Line Family Cornetto - NO JV-13 NO DK SE Uch Shyloch Qosmos)

Dimma är röntgad med HD grad A. Känd mental status, genomförd BPH, skottfast. Hon är barnbarn till S Uch Yvenus Heidi Klum. När Heidis dotter, som är en mix av Yvenus och Rollickslinjer, skulle paras sa jag till matte Kia på Blue Line Family; om du väljer Shyloch Qosmos så vill jag köpa en tik.
Sagt och gjort!

 

  

 

 S Uch Yvenus Puma f. 11 03 26
(S Uch  Yvenus Texas Style - S Uch Rollick´s Nocturne)

Puma är HD röntgad med fria höftleder och hon har känd mental status genom BPH 22/7 2012 . Puma bor hos familjen Bronge.

(på bilden junior)

 

 


Cocos 1 år på bilden

 


S Uch Yvenus Texas Style "Cocos" f. 07 05 05 - *2020 11 04
(S Uch Yvenus Appaloosa - Yvenus Scaramanga)
Cocos är HD röntgad (med resultat A) och mentalbeskriven precis som sin mor, far, farmor, farfar och mormor. Cocos är barnbarnsbarn till Divan.

Du skulle precis bli 13 år och 6 månader men det blev inte så. Det var dock mycket annat som blev av i ditt liv. Två fina kullar fick du och alla valpar har varit fantastiska hundar i sina familjer. Tänk vad många familjer du har varit viktig för i och med dina valpar. Du var så snäll och tillitsfull till alla människor, även veterinärer :-). Alla veterinärer du träffade var imponerade över att du var så medgörlig och glad oavsett vad som skulle göras. Du var lite extra tokig här hemma för jag kunde varken dansa, röra mig snabbt eller skaka lakan utan att du blev tokig av glädje och skulle busa. På mentalbeskrivningen kastade du dig fram till spökena med glädje och hade dragkamp med spök-outfiten. Det finns en film på det här på hemsidan. Vi ställde upp på utbildning av av BPH- funktionärer och även där tokade du dig genom att ta alla koner som var markerade i banan och springa runt med, för du skulle leka med varenda en. Och de var många. Kursdeltagarna fick sig ett gott skratt. Du blev årets lydnadskerry 2014, momenten tränades in snabbt och lätt för du älskade att träna. Ditt namn passade dig för du hade verkligen en egen stil min fina Texas Style.

En sommar bodde du i Kalmar hos din bror Texas och dotter Tyra och jag vet att du snabbt fick en plats i hela den människoflockens hjärtan. Du var lätt att tycka om. På senare år fick du förmånen att bo hos farmor och farfar, din far Winstons matte och husse. Ett liv med egen skog, stor tomt, sällskap hela dagarna och ett fritt liv på landet men du fick också särskilt mycket kärlek, omtanke och uppskattning och du fick göra lite som du ville. Precis som det ska vara på ålderns höst. Tack till Ann-Marie och Krister.
 


 

 

S Uch Yvenus Appaloosa "Chili" f. 01 06 27 - * 2012 01 25
(S Uch Yvenus Mississippi Girl - Nord Uch Rollick´s Keystone Cowboy)
Chili har genomförd mentalbeskrivning och är HD röntgad (A).

Chili är i hundhimlen och förhoppningsvis busar hon med sin mor som de brukade göra, det känns lite lättare om man tänker så. Chili gav mig två fina kullar och hon utmärkte sig redan som 5 veckors valp då hon sprang och hämtade allt möjligt och bar till mig. Den naturliga fallenheten för apportering höll i sig och vilken retriver som helst hade varit grön av avund. På utställningar ville hon inte gå med mig i ringen för hon skulle gå med sin husse! Hon vann. Fick hon bara vara med husse så sträckte hon minsann upp sig och plockade fram sin finaste hållning och flög fram. Här hemma har jag Chilis barn och barnbarn som för generna vidare. Både Hippie och Chili har haft förmånen att få bo hos familjen Hultberg som verkligen gett dem sådana liv som alla hundar drömmer om. Stort tack!
 S Uch Yvenus Mississippi Girl "Hippie" f. 99 03 10 - * 2011 08 27
(S & N Uch Valera´s Why Not Me - Nord Uch Valera´s TinTin)

Hippie har genomförd mentalbeskrivning och är HD röntgad (A).

Hippie var den förstfödda kerryn i kenneln att föra Yvenusnamnet vidare genom aveln. Den första tik jag sparade ur den första kullen. Hon var tunn och gänglig som valp men blev en vacker tik med tiden. Hippie hade en förkärlek för att jaga både kor och kaniner ibland, och fick hon en chans att jaga en katt så tog hon den. Hon hade en alldeles speciell plats i mitt hjärta och hon är frontfigur på denna hemsida genom sin vackra uppenbarelse. En särskilt fin tik som jag inte glömmer i första taget. Hippie fick ett mycket bra och härligt liv hos familjen Hultberg, stort tack till er! 
  

N Uch Yvenus Knockando "Nocki" f. 02 08 23 - *2016 09 06
(Yvenus Carolina Hurricane - Int Uch Rollick´s Magic)

Nocki har genomförd mentalbeskrivning och är HD röntgad (A). Hon har haft en kull hos mig. Nocki var en mycket aktiv Kerry, full av energi och upptåg. Med på allt! En utmaning för en nybörjare men en källa till glädje för sin nya familj. Hon kom till sin familj lite oslipad som treåring men blev, med hjälp av en engagerad husse och matte, en diamant, en riktig pärla. Tack till familjen Hallstensson i Matfors för att ni gav henne ett lyxliv på er gård, precis som rasen var ämnad för. Lycka till med Nockis barnbarns barnbarns barn Nova, Blue Line Family Gemma.

 


 


Divan 10 ½ år i augusti 2007.

 

S & N Uch Valera´s Why Not Me "Divan" f. 97 03 11 - * 07 09 26
(Am Int & S Uch Maygate´s Bogy Blue - N Uch Rollick´s Leading Lady)
Divan har godkändt karaktärstest, genomförd mentalbeskrivning, HD röntgad med gamla systemet utan anmärkning (H) samt utställningsmeriter bl.a. flera BIR, BIM och BIG placeringar.

Divan var, förutom min stamtik till min uppfödning också  min följeslagare. Hon var lojal och följsam som få och hon litade på mig helt och fullt oavsett vad som skulle göras i livet. Var jag där och sa att det var ok så tyckte hon att det var det. Divan var en speciellt förnuftig och duktig hund. Kommunikationen mellan mig och Divan var fulländad med ytterst små signaler, hon visste vad som gällde. Mat var hennes motivation. En gång lade jag en köttbulle på diskbänken långt ut mot kanten och gick hemifrån en halv dag. När jag kom hem hade hon inte tagit den för hon visste att man inte fick göra så, som belöning fick hon så klart köttbullen. Hon ville så gärna jaga katter men hon visste att hon inte fick det, och gjorde inte det heller, fast hon tittade länge efter dem. Oftast var hon lös och jag behövde aldrig hålla reda på henne för hon hade full koll på mig. Hon gjorde skäl för namnet och tyckte inte om att vara ute när det var dåligt väder men hon var en riktig soldyrkare. Hon kunde ligga och sola i flera timmar utan att flåsa det minsta mitt i sommaren. Så snart solen sken in genom fönstret även andra årstider så lade hon sig där och förflyttade sig efter solens plats hela tiden för maximalt solsken. Hon ville vara ren och snygg och hon torkade mustaschen noga efter varje måltid på närmaste matta och drack vatten med sådan precision så att mustaschen inte ens blev blöt.

Divan var inte så intresserad av andra hundar och hon ville gärna vara ifred från för närgångna hundar. Hon accepterade dock de flesta med stor integritet men Gretzky var den enda vuxna hund som hon lekte och hade roligt med. Hon var tålmodig, lekfull, sträng men rättvis med alla valpar som hon umgicks med. Hon har verkligen följt mig trofast igenom livet i dessa tio år och hon har aldrig krånglat. Hon somnade in med magen full av köttbullar och med nosen i köttbullspåsen. Det är inte troligt att jag någonsin kommer att få en så lojal hund igen och jag saknar henne mycket.
 


Tidigare delägarskapshundar som haft Yvenusvalpar eller valpar hos annan uppfödare:

S Uch Yvenus Piraya f. 05 01 02 *17 11 06
(S Uch Yvenus Appaloosa - Int. Uch Opus de Capeau Terrier)
Precis som sin mor, mormor och mormors mor är Piraya mentalbeskrivnen och HD röntgad (A). Hon bor hos familjen Bernro och har haft en kull där.

Doris föddes på trottoaren en kall morgon i januari. Anledningen till det var att hennes bror, som kom först, tog god tid på sig att komma ut. Vi åkte till veterinären, brodern föddes där och vi åkte hem. Doris hade dock mycket mer bråttom än brorsan. Hon verkligen ploppade ut så fort vi klev ur bilen rakt ner på gatan. Jag och Dorte Bernro, kennel Puck Fair, delägde denna fina hund som också hade en utmärkt mentalitet. Doris fick en kull hos Dorte. Hon fick också ett synnerligen härligt liv och var alltid i toppkondition, så även när jag såg henne i mars. Stort tack till familjen Bernro.

 

Yvenus Carolina Hurricane "Lina" f. 00 05 04 * 12 09 04
(S& N Uch Valera´s Why Not Me - S Uch Blue´n Cocky TrendyTristan)
Lina har genomförd mentalbeskrivning och är HD röntgad (A). 

Lina var en mycket snäll och godmodig Kerry som fick en kull hos mig. Hon var vänligheten själv och varsam med alla i sin omgivning. Hon var en mycket bra mor och tog hand om sin kull med värme och ömhet hela tiden.


  © Copyright och webdesigner: Ylva Alpheim   Bilder och text får inte användas utan tillstånd. Senast uppdaterad: 2020-11-09.